Mariano Sánchez folosește un amestec casnic foarte eficient pentru a pregăti alimentele conservate.
Un măcelar explică trucul simplu de a dezgheța carnea în doar cinci minute: „Nu o strică”.
În vremurile agitate în care trăiesc mulți, congelatorul este un element indispensabil în planificarea zilnică. Și, deși se acordă din ce în ce mai multă importanță unei alimentații sănătoase, cu produse locale și ecologice, adevărul este că pentru mulți este foarte util să aibă porții congelate, în special de proteine animale, pentru a le consuma zilnic.
Astfel, în multe gospodării se păstrează fileuri de piept de pui, cârnați sau hamburgeri, pentru a da doar câteva exemple, pentru a le putea găti ulterior pentru „tupperware-ul” de la serviciu. În acest sens, este cunoscută importanța unei decongelări corecte, care evită riscurile legate de proliferarea bacteriilor și afectează cât mai puțin posibil calitatea și textura.
Astfel, pentru a decongela în siguranță, se recomandă să se facă treptat, pentru a se asigura că întregul produs a atins temperatura dorită. Dacă nu aveți timp, o opțiune bună este întotdeauna utilizarea cuptorului cu microunde sau a apei reci, iar acum Mariano Sánchez, măcelar cu o lungă experiență în rețelele sociale, a dezvăluit recent un truc foarte util pentru decongelarea rapidă, care are un mare succes.
„Truc super casnic”
„Truc super casnic”, anunță el la începutul publicației, promițând că are o metodă de a dezgheța carnea „în cinci minute”. Pentru aceasta, este nevoie de o oală cu apă, puțin oțet (el toarnă un jet) și un praf de sare, iar apoi se amestecă bine totul pentru ca cele trei ingrediente să se omogenizeze.
Apoi, Mariano recomandă să puneți bucata de carne congelată pe care doriți să o gătiți într-o pungă etanșă și să o introduceți în oală. Această combinație „accelerează procesul datorită reacției dintre oțet și sare în apă”, subliniază expertul. Astfel, el explică că acest amestec face ca temperatura să crească, ceea ce ajută la decongelarea rapidă.
„Și cel mai bun lucru: nu strică carnea”, concluzionează măcelarul la sfârșitul videoclipului, care a primit aproape o sută de comentarii. Mulți dintre urmăritori îi mulțumesc tocmai pentru acest truc, care se pare că funcționează, deși unii precizează că o decongelare bună nu se obține într-un timp atât de scurt.
Există și alte opinii. „Pentru a ieși din impas într-o situație de urgență, este o idee foarte bună, dar nu uitați că este important să decongelați cât mai încet posibil, în frigider, deoarece un aliment care este supus unei schimbări radicale de temperatură devine foarte periculos din punct de vedere al bacteriilor din organismul nostru”, avertizează o anumită Molaniak. Alții sunt de acord că acest truc poate favoriza proliferarea bacteriilor. „Congelarea trebuie să fie foarte rapidă, iar decongelarea, foarte lentă”, afirmă un anume Santi.