Utilizarea responsabilă a acestui aparat va duce la o reducere considerabilă a facturii la energie electrică, existând mai multe trucuri care simplifică acest proces.
Aparatul electrocasnic din bucătăria ta care consumă cel mai mult, cu diferență.
În viața noastră de zi cu zi, folosim numeroase ustensile și aparate care ne facilitează în mare măsură realizarea anumitor procese și sarcini. Multe dintre acestea sunt aparate electrocasnice care, după cum sugerează și numele,utilizează energia electrică care ajunge în casele noastre pentru a îndeplini funcția pentru care sunt destinate, ceea ce se traduce printr-un consum proporțional de energie.
În acest sens, factura la energie electrică poate crește semnificativ dacă folosim multe dintre ele cu o frecvență ridicată. Cu toate acestea, niciunul dintre ele nu provoacă un consum atât de ridicat precum cuptorul electric. Acest aparat, pe care mulți cetățeni îl au în casă, este capabil să consume aceeași cantitate de energie ca 65 de frigidere care funcționează simultan.
În acest sens, un frigider convențional are o putere generală cuprinsă între 300 și 800 de wați. În schimb, un cuptor cu aceste caracteristici necesită între 2.000 și 5.000 de wați pentru a-și îndeplini corect funcția. Pe baza acestor cifre, se poate calcula că acest aparat electrocasnic consumă aproximativ 80 kWh pe lună atunci când este activ, un consum care se reflectă în facturile noastre de energie electrică.
Consum eficient
Motivul principal pentru care cuptoarele electrice necesită o cantitate atât de mare de energie este faptul că ating și mențin temperaturi foarte ridicate în timpul utilizării. Când se întâmplă acest lucru, se produce un vârf în consumul de energie domestică, care se prelungește de fiecare dată când se deschide ușa cuptorului pentru a recupera căldura pierdută în urma acestei acțiuni.
Având aceste date la îndemână, putem recurge la anumite trucuri și strategii pentru a încerca să minimizăm consumul de energie al aparatului electrocasnic pe cât posibil. În primul rând, putem folosi căldura reziduală atunci când oprim cuptorul pentru a continua să gătim alimentele care se află în interiorul acestuia în ultimele minute, economisind în acest proces fără a afecta prepararea felului de mâncare în cauză.
Pe de altă parte, trebuie să profităm de tot spațiul disponibil pentru a încălzi simultan mai multe elemente. În acest fel, putem pregăti mai multe rețete cu un singur program al cuptorului nostru electric. În timpul procesului, trebuie să evităm pe cât posibil deschiderea ușii acestuia pentru a menține căldura în interior. Cu aceste trucuri, factura noastră la energie electrică poate fi redusă considerabil în viitor.