O metodă simplă și eficientă pentru a conserva alimentul ideal pentru consum în orice moment.
Cuprins
Puțini știu: cum să păstrați brânza proaspătă mai mult timp folosind sare.
Brânza este iubită în toată lumea. Cu toate acestea, păstrarea ei proaspătă pentru o lungă perioadă de timp devine o adevărată provocare, deoarece, dacă nu este păstrată corect, tinde să se usuce. În acest context, există un truc cu sare care face totul mai ușor.
Sarea nu numai că intensifică gustul brânzei, dar acționează și ca un conservant natural. Prin absorbția unei părți din umiditate, ajută la prevenirea bacteriilor și a mucegaiului, menținând astfel alimentul proaspăt și suculent mai mult timp.
Sarea din brânză nu numai că intensifică gustul, dar ajută și la conservarea acesteia.
Cum se folosește sarea în brânză
- Înainte de a adăuga sare, treceți cu un șervețel absorbant pentru a îndepărta excesul de umiditate de pe suprafața brânzei.
- Puneți un strat subțire de sare grosieră pe toată suprafața.
- Puneți brânza într-un recipient etanș și duceți-l la frigider. Sarea va ajuta la prevenirea apariției mucegaiului.
- La fiecare 2 sau 3 zile, verificați brânza și îndepărtați excesul de umiditate cu hârtie absorbantă.
Cât timp se păstrează în acest fel
Dacă păstrați brânza în frigider folosind această metodă, ea poate rămâne proaspătă între șapte și zece zile, putând fi consumată oricând.