Astfel veți obține un aprinzător natural autentic.
Cuprins
Când se organizează o petrecere cu prietenii și încep să se adune dopurile de la sticlele de vin, mulți tind să le arunce direct. Cu toate acestea, dacă sunt păstrate în ulei refolosit, care a fost folosit de mai multe ori pentru prăjit, și lăsate să se odihnească, devin un combustibil perfect pentru a aprinde un foc sau chiar pentru a aprinde grătare.
Un truc simplu
Ideea ingenioasă a fost împărtășită acum câteva luni de Marta, o catalană și influencer care a revoluționat modul de reciclare. Pe profilul său de Instagram, ea le arată followerilor săi acest truc simplu pentru ca dopurile de plută de la sticlele de vin sau de cava să devină adevărate aprinzătoare naturale.
Utilizarea dopurilor de plută pentru șemineu sau grătar este ceva foarte frecvent pentru toți cei care au deja experiență în aprinderea focului, dar există o modalitate de a le face mai eficiente.
Primul lucru de făcut este să colectați aceste dopuri și apoi să le puneți într-un recipient cu ulei de gătit refolosit, care de obicei este aruncat fără prea multă grijă. Odată ce sunt bine impregnate și lăsate să se odihnească câteva ore, aveți un combustibil pe care îl puteți folosi oricând doriți.
Acest videoclip, care a devenit viral foarte repede, arată o nouă tendință în reciclare, oferind o a doua viață produselor care sunt aruncate după utilizare.
Dacă sunt utilizate în mod creativ, majoritatea „deșeurilor” pot avea o a doua viață, iar dacă, în plus, se evită utilizarea produselor chimice, cum ar fi lichidul de aprindere, cu atât mai bine.
Mai multe utilizări pentru dopurile
Pe rețelele sociale nu se evidențiază doar trucuri ca acesta, ci și faptul că dopurile pot fi folosite pentru proiecte de bricolaj, decorare sau, așa cum au arătat unele companii, în industria modei.
Nu trebuie doar să evităm risipa de produse, ci să ne gândim din nou la ce putem face cu ele odată ce și-au îndeplinit funcția principală.